Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Lady Layton, waarom een vrouwelijk hoofdpersonage?

Er waren wat mensen verrast toen vorige maand naar buiten kwam dat het nieuwste deel in de Layton serie een vrouwelijke hoofdrolspeelster zal krijgen.

Er waren wat  mensen verrast toen vorige maand naar buiten kwam dat het nieuwste deel in de Layton serie een vrouwelijke hoofdrolspeelster zal krijgen. Lady Layton: The Millionaire Ariadone’s Conspiracy, zoals de game zal gaan heten, zal uitkomen op de 3DS en mobiele apparaten.

De hoofdrol van professor Hershel Layton zal dus worden overgenomen, sterker nog Hershel zal niet eens voorkomen in de game. Er is gekozen om de dochter van de professor naar voren te schuiven. Wat hier de reden van is kwam naar buiten in een Interview.

Akihiro Hino, de grote baas bij Level-5, heeft een interview gegeven waarin hij uitlegde dat meer dan de helft van de spelers van de Layton serie vrouwen zijn. Level-5 heeft er hierdoor voor gekozen om Katrielle als hoofrolspeelster te gebruiken om zo de vrouwelijke gamers nog meer te binden aan de serie. Hino sloeg in de wind dat het feitelijk niet zo zou zijn dat mannen zich meer aangetrokken voelen tot mannelijke hoofdpersonages en vrouwen tot vrouwelijke.

Hierbij gebruikt hij tv-series met veel vrouwelijke hoofdrolspeelsters al voorbeeld, het is namelijk volgens hem zo dat vrouwen zich meer door dit soort series aangetrokken voelen. De hoop bij de ontwikkelaar van de game is dan ook dat het overstappen op een vrouwelijk hoofdpersonage hetzelfde effect zal hebben.

Dit gevoel zal ook moeten komen daar het feit dat de game zal aanvoelen als een game. De game zal ook weer voorzien zijn van ondertitels. Waar het in vorige delen het verhaal in de game vertelde zal dit nu wat anders zijn. Er zijn meerdere hoofdstukken die verschillende verhalen zullen vertellen rondom de zaak waarmee Katrielle bezig is.