Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

“NX zal huidige console generatie niet omver blazen”

De geruchten over de NX blijven maar stromen. Dit keer is Emily Rogers die informatie beweert te hebben over de grafische kracht van de console.

Emily Rogers, de onderzoeksjournalist die eerder correcte informatie over Paper Mario onthulde, meldt namelijk dat de Nintendo NX niet zo krachtig zal zijn dat deze de huidige generatie consoles omver gaat blazen. De Nintendo NX zal volgens haar veel meer in de buurt van de Xbox One komen dan van de Playstation Neo, om een vergelijking te geven. Ook zal de NX geen  x86 architecture gebruiken wat de PS4 en Xbox One wel hebben. De NX krijgt custom-made chips en het design van de hardware wordt volgens Rogers modern. Nintendo zal volgens Rogers dan wel moderne grafische chips gaan gebruiken, dat betekent niet dat ze daarmee de krachtigste console op de markt willen brengen.

Bronnen die beweerde dat de GPU van de NX ruim 2 keer zo hoog zou zijn als die van de PS4 zouden het onjuist hebben. Rogers liet weten met 7 verschillende mensen te hebben gesproken en daardoor vrij zeker te zijn van haar beweringen.

But everything that I’ve heard (so far) indicates that NX isn’t going to blow away any of the consoles on the market today…except for Wii U.

Meepraten op Daily Nintendo? Maak nu een DN account aan!