Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Miiverse krijgt deze zomer nieuwe functionaliteiten

Miiverse krijgt deze zomer nieuwe functionaliteiten.

Nintendo heeft aangekondigd dat Miiverse deze zomer een update zal krijgen die een boel nieuwe functionaliteiten toe zal gaan voegen. Vooralsnog is nog niet duidelijk wanneer deze update precies zal worden gelanceert, maar over de nieuwe functionaliteiten zelf zijn al veel details bekend.

Door een nieuwe update wordt het mogelijk een album bij te houden met screenshots die je tijdens het spelen van je games hebt gemaakt. Deze screenshots worden dan opgeslagen in jouw persoonlijke album, welke niet zichtbaar is voor andere Miiverse-gebruikers. Je kunt maximaal 100 screenshots opslaan.

miiverse Ook wordt het mogelijk om een speeldagboek bij te houden. Zo kun je Miiverse tijdens het spelen van je spel opstarten, om zo je ervaringen in je dagboek te schrijven. Bij je ervaring voeg je dan een screenshot toe van het spel, tenzij de software dit niet ondersteund.

Tevens krijgen communities een nieuw uiterlijk, waarbij de post nu worden gesorteerd in categorieën. Zo komt er een categorie speeldagboek, een gedeelte voor de tekeningen en de categorie discussie waar je ook handgeschreven berichten zult kunnen plaatsen. In de categorie discussie kun je ook vragen stellen over hoe je verder komt in een spel, zoals je dit nu ook kunt doen.

Daarnaast wordt het niet langer mogelijk om een post te plaatsen in je overzicht. Het maximale aantal posts dat je dagelijks op Miiverse kunt plaatsen komt wel hoger te liggen: je kunt in het totaal 30 posts of reacties per dag plaatsen, waarbij posts vanuit een game niet worden meegerekend.