Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Personages Yooka-Laylee, spirtuele vervolg van klassieker Banjo-Kazooie

De spirituele opvolger van BanjoKazooie wordt YookaLaylee. Maak kennis met de Kameleon en de vleermuis. De game komt naar de Wii U.

Playtonic heeft de hoofdpersonages uit de spirtuele opvolger van BanjoKazooie bekend gemaakt, waardoor project Ukele per direct meer vorm krijgt. Het gaat hier om een kameleon met de naam Yooka en een vleermuis met de naam Laylee. De game zal voortaan ook worden omgedoopt tot YookaLaylee.

Voor beide personages zijn al speciale mogelijkheden bekend gemaakt. Yooka krijgt de mogelijkheid om zijn tong als een grijhaak in te zet. Hierdoor kan hij zich aan verschillende obstakels vastgrijpen. Laylee krijgt de mogelijkheid zijn partner Yooka op te pakken, om zo voor een korte periode rond te vliegen.

Morgen wordt er om 8pm CET een kickstarter gelanceert welke bedoeld is om dit project te gaan financieëren. Daarnaast belooft Playtonic om morgen nog meer content te uploaden met betrekking tot haar nieuwe game.

De karakters zijn ontworpen door Steve Mayles. Dit is dezelfde persoon die Banjo en Kazooie ontworp voor de retro game BanjoKazooie. Dezelfde man ontwierp ook de Donkey Kong-familie toen hij werkzaam was bij Rare.

Hieronder vind je nog wat keyart van de personages:

keyart_final2-614x1024