Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Uit de oude doos: Luigi’s Mansion

Wekelijks blikken we bij Daily Nintendo terug op een game van vroeger die het waard is nog eens in de schijnwerpers te zetten. Deze keer de eer aan Luigi’s Mansion.

Luigi kennen we als de eeuwige nummer twee en als de broer van Mario, maar in 2002 stapt Luigi uit de schaduw van zijn broer! In Luigi’s Mansion krijgt Luigi de hoofdrol en vult deze op eigen wijze in.

Het verhaal

In Luigi’s Mansion heeft de niets vermoedende Luigi een landhuis gewonnen. Mario en Luigi spreken af bij de ingang van het landhuis, maar voordat Luigi arriveert is Mario al ontvoerd. Het is de taak van Luigi om zijn broer te redden, maar dit verloopt niet zonder slag of stoot. Het landhuis is namelijk bewoond door geesten. Met veel angst en knikkende knieën trotseert Luigi zijn angst en doorzoekt hij elke kamer in de hoop om een aanwijzing van Mario te vinden.

lm

Poltergust 3000

Net als in de diverse Mario titels, kent ook Luigi’s Mansion een power-up. Ditmaal niet in vorm van een ster of bloem, maar in vorm van een stofzuiger. De Poltergust 3000 is de naam van de stofzuiger en wordt aangereikt door Professor E. Gadd. De Professor woont naast het landhuis, in een laboratorium, en onderzoekt de aanwezigheid van geesten in het landhuis.

Luigi-s-Mansion-luigi-5319988-960-768

Met behulp van een zaklamp en de Poltergust 3000 kan Luigi de geesten opzuigen. De geesten variëren van een herkenbaar spookje uit de voorgaande Mario titels, genaamd Boo, tot volledig nieuwe personages. De nieuwe personages zijn eigenlijk de voormalige bewoners van het landhuis en zijn op zoek naar rust. De bewoners reageren dan ook niet vriendelijk op de aanwezigheid van Luigi en vormen dan ook vaak de ‘boss-battles’.

De boss-battles zijn soms aan de makkelijke kant, maar zijn zeer vermakelijk. De diversiteit van de geesten, vormen ook de basis voor de omgeving en wijze waarop de geest verslagen kan worden. Het is soms onduidelijk wat de bedoeling is, maar zorgt voor veel bevrediging wanneer de geest door de stofzuiger is opgezogen.

Anno 2015

Ondanks dat Luigi’s Mansion de tand des tijds niet volledig heeft doorstaan, is Luigi’s Mansion een must have voor de Gamecube bezitter. De controls voelen wat onhandig aan en kent grafisch wat oneffenheden, maar voor degene die door de minpunten heen kan kijken, heeft met Luigi’s Mansion een goede game in handen. Luigi’s Mansion heeft vernieuwende gameplay, zit vol met humor en kent memorabele boss-battles.

 

Luigi’s Mansion is 2002 uitgebracht voor de Nintendo Gamecube.