Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Uit de oude doos: Final Fantasy

Wekelijks blikken we bij Daily Nintendo terug op spellen van vroeger die de moeite waard zijn nog eens te bekijken! Deze keer kijken we terug naar de NES game Final Fantasy.

Een enorm goede NES titel, een van de eerdere RPG’s en tevens de eerste game in de Final Fantasy serie waarin nog steeds met regelmaat nieuwe spellen verschijnen.

Het spel kreeg lovende kritieken van de media en wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke en succesvolle role-playing games op de NES. De gevechten in de game gaan om en om, via een menu kies je de actie die je uit wilt voeren. Dit turn-based battle systeem zien we tegenwoordig helaas niet zo vaak meer.

ff

De game volgt een groep jongeren die de naam Light Warriors hebben. Zij gaan de strijd aan om kwade krachten te verslaan. Naarmate je verder komt in de game worden de personages sterker en beter. De eerste Final Fantasy was overigens enorm moeilijk! Mocht je dus een poging aan de game willen wagen, succes! Beelden van de game kun je hieronder terugkijken.