Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Glitches in Majora’s Mask 3D geven o.a. vroegtijdig toegang tot Fiercy Deity Link

Enkele glitches in Majora’s Mask 3D geven je toegang tot functionaliteiten die je eigenlijk later in-game pas vrij hoort te spelen.

Youtuber GameChap publiceerde onlangs een video waarin we een heleboel nieuwe glitches zien in Majora’s Mask 3D. Via glitches krijgen we vroegtijdig Fiercy Deity Link in actie te zien, krijgen we vroeg in de game toegang tot diverse locaties, zien we hoe je een Fishing Spot kunt verlaten terwijl je de vishengel behoud, en zien we dat enkele glitches ook tot malfuncties leidden.

Majora's Mask 1De eerste Majora’s Mask 3D glitch in het filmpje toont hoe je vroeg in de game de mogelijkheid krijgt om toch als Fierce Deity Link te spelen. Hiervoor speel je via een glitch eerst een extra Empty Bottle vrij op het Maskscherm, om vervolgens deze Empty Bottle te vullen met Hot Spring Water. Op het moment dat je dan ergens naartoe teleporteert, ben je plots veranderd in Fiercy Deity Link.

De andere glitch geeft je vroege toegang tot de locaties Snowhead Mountain, Great Bay en Ikana Canyon zonder dat je eerst deHero’s Bow, Epona en Garo’s Mask moet vrijspelen. Zo kun je door je als Goron op te rollen, en een vijand tegen je aan te laten springen er voor zorgen dat je over het hek bij Snowhead Mountain wordt geslingerd. Plots heb je Epona niet meer nodig.

Daarnaast is ook ontdekt dat een glitch voor een malfunction kan zorgen, oftewel het restarten van je systeem. Dus aan jouw om te bepalen of je deze glitches thuis na wilt doen. Het uitvoeren van deze glitches is op eigen risico.

Hoe al die glitches werken, wordt getoond in onderstaande video.