Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Wii U eShop Review: Blek

Puzzelgames zijn er genoeg in de wereld. Van Tetris tot Professor Layton games, je hebt een enorm scala aan mogelijkheden. De één wat minder origineel dan de ander. Zal de game Blek ons verbazen of is het niet veel bijzonders. Wij hebben de game uitgebreid getest en hier ons oordeel gegeven.

blek-3Bijzonder

Blek is geen alledaagse puzzelgame. Om de levels op te lossen heb je niet alleen inzicht nodig, maar je moet ook veel experimenteren. Dit komt voornamelijk door de unieke gameplay.

Je moet namelijk een lijntje tekenen en vanaf het punt dat je stopt zal de lijn zich voortzetten in dezelfde vorm als die jij hebt getekend en met dat lijntje moet je zorgen dat je alle gekleurde balletjes raakt terwijl je de zwarte moet ontwijken.

Helaas is er geen menu waarmee je makkelijk terug kan gaan naar een bepaald level, maar moet je met pijltjes op je scherm van puzzel veranderen.

MoeilijkheidsgraadBlek

Dit lijkt misschien heel lastig, maar opzich valt dat wel mee. De eerste levels zijn extreem makkelijk om je te laten oefenen met de controls en daarna is de moeilijkheidsgraad enorm gevarieerd en daardoor blijf je lang gemotiveerd om verschillende patronen uit te proberen.

Graphics en geluid

Aangezien de game alleen gebruikt maakt van lijntjes en cirkels is er weinig over grafische kwaliteiten te zeggen. Wel is het een goede keuze geweest om een simpele lay-out te kiezen aangezien dit ervoor zorgt dat het niet afleidt.

Wat wel erg jammer is, is dat er helemaal geen achtergrond muziek in de game zit. Het enige qua geluid dat je krijgt hoort is de lijn die beweegt en als er een cirkel geraakt wordt.

Conclusie

Blek is een leuke unieke game, doordat je veel kan experimenteren met mogelijke patronen en je een groot verschil hebt in moeilijkheidsgraad per level blijf je lang gemotiveerd en zelfs na het uitspelen kan je weer teruggaan om te proberen om op andere manieren het level te halen. Wat wel jammer is, is dat er geen muziek gespeeld wordt op de achtergrond en dat er geen level select is.

– Geen muziek
– Geen level select

+ Maakt goed gebruik van het touchscreen
+ Uniek
+ Laat je veel experimenteren

Cijfer: 7.5