Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Wii U Review: Super Smash Bros. For Wii U

Super Smash Bros. For Wii U is alweer even uit en wij hebben hem uitgebreid getest voor jullie. Is deze Smash net zo goed als de anderen? Of is het een mindere versie? Je leest het hier.

De verschillende modi

Zoals elke andere Smash Bros. game bevat deze game weer verschillende modi. Hoewel de Subspace Emissary geen vervanger heeft gekregen, heeft deze Smash wel een aantal nieuwe opties gekregen. Zo heeft deze game Smash Tour,  Amiibo functionaliteit en natuurlijk 8-Player Smash.

Super Smash Bros. For Wii U Screen 3Smash Tour
Misschien wel het meest bijzondere nieuwe onderdeel is Smash Tour. In dit onderdeel heb je een soort Mario Party speelbord waarop je fighters, trophies en boosts moet verzamelen. De trophies kan je tijdens Smash Tour inzetten om bijvoorbeeld het aantal stappen dat je gooit te verdubbelen, of je gebruikt er eentje bij een gevecht om zo een Ogre Club aan het begin van het gevecht vast te houden en hiermee een voorsprong op de rest te krijgen. Aan het einde van het spel zal er een laatste gevecht beginnen waarin je met al je verzamelde fighters en boosts moet gaan smashen tegen de 3 andere spelers.

8-Player SmashSuper Smash Bros. For Wii U DN CPU Toernooi 2de halve finale Screen Shot 2015-01-04 12-46-35
8-Player Smash heeft misschien een beetje dubbele gevoelens opgeroepen bij de aankondiging. De één leek het geweldig en de ander dacht aan onoverzichtelijke chaos. Hoewel de chaos soms erg onoverzichtelijk is in de wat kleinere stages zoals de Mario Galaxy Stage is het bijna altijd wel te overzien in de grotere stages zoals Palutena’s Temple. Vindt je het alsnog teveel chaos? Dan kan je natuurlijk ook Team Battles spelen.

Super Smash Bros. For Wii U DN CPU Toernooi 2de halve finale Screen Shot 2015-01-04 12-48-28Amiibo
Super Smash Bros. is de eerste game die de Amiibo figuren van Nintendo ondersteunt. In Smash kan je niet zoals in andere games een pakje of wapen unlocken, maar je kan je figuur trainen. Allereerst moet je daarvoor je Amiibo registreren in Smash. Je kiest de outfit, een nickname, customized moves en geeft hem power-ups. Vanaf dat moment kan je jouw eigen Amiibo gebruiken in gewone Smash gevechten en ze daar ook trainen. Als je begint zijn ze level 1 en zijn ze gemakkelijk te verslaan, maar naarmate ze levelen wordt het steeds lastiger en zullen ze ook jouw tactieken overnemen. Helaas is het maximum level maar 50 en levelen de Amiibo’s erg snel waardoor het maximale niveau al snel behaald wordt.

Online
Net als de 3DS versie heeft de Wii U versie een online modus. In deze modus kan je kiezen of je met iedereen online wilt spelen of met vrienden en bij de optie dat je met iedereen online wilt heb je weer de optie tussen ‘For Glory’ en de optie ‘For Fun’. Het verschil in deze twee modi zit in het feit dat in ‘For Glory’ je speelt zonder enige vorm van items en altijd op een Omega variant van een stage speelt, terwijl je bij ‘For Fun’ zelf de regels kan instellen.

Super Smash Bros. For Wii U DN CPU Toernooi 2de halve finale Screen Shot 2015-01-04 12-52-43

Customizen
In Brawl was er al een beperkte vorm van het maken van levels beschikbaar. Ze kon toen kiezen uit een verschillende blokken waarmee je een level kon bouwen. In de Wii U versie is dit wat uitgebreid, je kan naast bepaalde vaste blokken zoals een platform nu ook met de stylus van de gamepad je eigen levels tekenen.

Verder kan je nu ook je personages aanpassen of je eigen Mii Fighter maken. Bij het customizen van je personages kan je ze indien je ze hebt vrijgespeeld in andere modi de Smash aanvallen zoals beneden + B aanpassen en je kan ze power-ups geven zodat ze of een betere verdediging hebben, of beter kunnen aanvallen of dat ze sneller zijn. Ditzelfde geldt voor je eigen Mii FIghter, alleen dan kan je nog kiezen tussen een Brawler, Swordfighter of een Gunner en hun outfit aanpassen.

Super Smash Bros. For Wii U Screen 14

Super Smash Bros. For Wii U Screen 16Vault
De vault is de plek waar al je gemaakte screenshots, trophies en replay video’s bewaard worden, maar je kan er ook tips zien, Fighter video’s bekijken, je statistieken bekijken, je vrijgespeelde muziek beluisteren in de Sound Test, trofeeën kopen in winkel of ze proberen te winnen met Trophy Rush.

Oude bekenden
Natuurlijk zijn ook oude bekenden weer terug. De normale Smash modus voor 4 spelers keert natuurlijk terug. Daarnaast is Special Smash  waarin je elk personage gelijke wapens geeft, zoals iedereen is het hele potje groot, metal en heeft een bloem op zijn hoofd er ook weer.

Daarnaast keert het Stadium ook weer terug met het Home-Run Super Smash Bros. For Wii U Screen 7contest waarin je een zandzak zo ver mogelijk moet meppen, Target Smash waarbij je met een bom zoveel mogelijk doelen kapot moet krijgen en Multi-Man Smash waarin je verschillende mogelijkheden hebt zoals 10-Man Smash of 3-Minute Smash. Deze modi waren eerst voor maar één speler, maar nu kan je deze ook spelen met 2 spelers

Super Smash Bros. For Wii U Screen 8Ook is de beruchte Classic modus weer terug alleen is het deze keer iets anders vormgegeven. Elke ronde kan jij namelijk kiezen uit meerdere battles welke battle jij graag wilt doen. En uiteindelijk neem je het dan op tegen Master Hand en Crazy Hand en misschien zelfs wel Master Core. Ook deze modus en de All-Star modus die hieronder behandelt wordt zijn in deze game voor het eerst met 2 spelers te spelen

De All-Star modus is eigenlijk hetzelfde als de Boss Rush modus uit Super Smash Bros. For Wii U Screen 5Brawl alleen heb je hier geen bazen, maar moet je in omgekeerde Chronologische volgorde alle speelbare Smash personages verslaan terwijl je maar een gelimiteerd aantal healing items hebt.

 

Graphics en geluid

Smash Bros. is een snel spel, je moet goed kunnen reageren op je tegenstanders een goede framerate is dan ook noodzakelijk. Gelukkig draait deze game op 60fps en dat zorgt ervoor dat alles erg vloeibaar loopt en dat zelfs in de 8 Player-Smash. Daarnaast draait de game ook nog eens op 1080p waardoor alle stages er prachtig gedetailleerd en mooi uitzien.

Super Smash Bros. For Wii U Screen Shot 2014-12-12 10-12-43

De muziek is vooral een combinatie van bestaande nummers uit oudere games en remixes daarvan. Deze nummers zijn stuk voor stuk toppers en zijn ook allemaal geschikt om eens lekker bij te gaan Smashen. Vind je een nummer niet zo leuk? Dat kan en daarom is de optie toegevoegd dat je per level zelf mag bepalen welk nummer het meest voorkomt als je daarop speelt of zelfs welk nummer helemaal niet.

Conclusie

+ Enorm veel content
+ Grafisch geweldig
+ 8-Player Smash is chaos, maar wel geweldig
+ Single-Player modi nu ook voor 2-players
+ Smash Tour is een bijzonder concept
+ … dit wordt aardig opgelost met nieuwe modi

– Geen echte story modus, maar…
– Amiibo’s zitten snel op het max level

Cijfer: 9.6