Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Cubic Ninja duurder door aanschaf voor Homebrew Launcher 3DS

De tweedehands prijzen van Cubic Ninja nemen toe, omdat dit spel nodig is om een Homebrew Launcher op je Nintendo 3DS te kunnen instaleren. Onlangs is een 3DS-hack verschenen in de vorm van een Homebrew Chanel. Hier kun je Homebrew mee afspelen.


239110-20141115_210230De game Cubic Ninja is populairder geworden, nu Nintendo 3DS-bezitters dit spel aanschaffen om zo een Homebrew Launcher op hun Nintendo 3DS te kunnen installeren.Dit zorgt ervoor dat prijzen omhoog gaan en er rare situaties ontstaan. Daar bij de Gamestop een exemplaar nieuw $19,99 kost hebben tweedehands aanbieders hier al door dat je het spel namelijk ook voor $39,99 aan kunt bieden. Ook op Amazon zien we dat de prijzen van het spel hoger komen te liggen.

Eerder brachten wij het nieuws dat er binnenkort een Homebrew Launcher beschikbaar zou komen. Nu is deze Homebrew Launcher vrijgekomen en is bekend gemaakt hoe je het op je 3DS installeert.

Om de Homebrew Launcher te kunnen installeren vereist de software dat je het spel Cubic Ninja in je Nintendo 3DS hebt zitten. Dit is een spel dat vooralsnog niet meer wordt geproduceerd, waardoor er geen nieuwe exemplaren naar winkels komen.  Hierdoor zijn de prijzen voor dit spel op sites als Amazon ook omhoog gegaan.

Het is opvallend dat juist deze game gebruikt wordt om de Homebrew Launcher te kunnen installeren. Door resencenten wordt de titel als enigszins matig neergezet, en ook maar weinig mensen zullen de titel ook echt kennen. Nu lees je op diverse websites over de titel, alleen niet omdat het inhoudelijk zo goed is. Voornamelijk wordt er nu over de titel gesproken vanwege de Homebrew Launcher.

jaquette-cubic-ninja-nintendo-3ds-cover-avant-g-1309938177Eerder meldde wij dat de Homebrew Launcher is ontwikkeld door de Franse coder Smealum. Via de Homebrew Launcher zou men diverse applicaties en emulators kunnen draaien op zijn Nintendo 3DS. Vooralsnog is nog niet bekend wat voor applicaties we kunnen verwachten. Wel kunnen we waarschijnlijk soortgelijke homebrew verwachten als toentertijd met de Wii.

Eerder verscheen er een Homebrew Channel voor de Nintendo Wii. Hiermee was het mogelijk om illegale roms af te spelen. Deze Nintendo 3DS Homebrew Channel zal hier naar zeggen van de maker niet toe in staat zijn.

De Homebrew Launcher is ook compatible met de New 3DS (XL).