Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Wii U Review: Let’s Sing 2014

Wil je een feestje, met echte karoake? Dat kan! Let's Sing 2014 is een game die je daar ook mogelijk mee kan helpen. Ik zeg mogelijk, want terwijl ik zong op hits als ''Let It Go', 'Go West' en het kindernummer 'Twinkle Twinkle Little Star', kwam ik te weten de titel vals of juist goed klinkt. Klik dus snel verder!

Wil je een feestje, met echte karoake? Dat kan! Let’s Sing 2014 is een game die je daar ook mogelijk mee kan helpen. Ik zeg mogelijk, want terwijl ik zong op hits als ”Let It Go’, ‘Go West’ en het kindernummer ‘Twinkle Twinkle Little Star’, val ik over enkele aspecten van deze karoake-game. Klinkt deze titel vals  of niet?

Let's Sing 2014 3Muziekkeuze
Let’s Sing 2014 komt met een heleboel nummers waar je zeker een lange tijd lekker mee kunt zingen. Zo kent het spel onder andere bekende nummers als Can’t Get You of My Head van Kylie Minogue en Bruno Mars’ Just The Way You Are. Met in het totaal 42 keuzemogelijkheden kun je op heel wat nummers blèren.

Als we kijken naar het aanbod aan muziek dat deze titel biedt, dan moeten we wel concluderen dat het muziekaanbod enigszins raar is. Aan de ene kant zitten er kindernummers in als ‘Old Macdonalds Had a Farm’ en ‘Twinkle, Twinkle, little star’, terwijl er ook nummers kent als ‘Bonfire Hearth’ en ook nog oudere nummers als ‘Radio Gaga’ en ‘Go West’. Wel is er voor ieders wil vast wel wat. Als je van oude muziek houd, dan biedt dit spel oude muziek. Als je van de nieuwere nummers houd, dan biedt Let’s Sing 2014 dit ook.

Er zitten goede songs in die geschikt zijn voor iedereen met interesse voor karoake. Daarentegen blijf je daardoor snel bij één of twee nummers blijft hangen en de rest van de nummers misschien eigenlijk met rust laat omdat ze totaal niet bij je zullen passen.

Let's Sing 2014 2Lage kwaliteit video clips
Tijdens de karoake-sessie krijg je een videoclip te zien. In de meeste gevallen zijn deze echt van slechte kwaliteit. Zo gaat het hier om videoclips die in vrij lage resolutie en kwaliteit even worden geprojecteerd, om vervolgens onderin het beeld er een tekstbalk bij te zetten, en ook nog even door het scherm heen aan te geven of je wel of niet op toon zit. Ook menu’s zien er grafisch zwak uit.

Nu is het grafische aspect van een party-game als Let’s Sing 2014 niet per se belangrijk, toch zou dit toch zo zijn charmes kunnen hebben door alles er net wat gelikter uit te laten zien. Als deze titel bijvoorbeeld toch voor Nintendo Wii U was uitgegeven hadden de filmpjes tussendoor bijvoorbeeld in HD kunnen worden afgespeeld. Dat zou voor de beleving nog veel leuker zijn geweest. Het is ook enigszins vreemd dat deze titel nog op de Nintendo Wii uitkom.

200845Accuraat is anders, hoor.
De accuratie van het spel laat enigszins te wensen over. Zo was ik het nummer ‘Old MacDonalds Had A Farm’ tijdens de long version zodanig zat dat ik maar schapengeluiden ging maken in de microfoon. Tot mijn grootste verbazing zat ik volgens het spel met die schapengeluiden op menig moment perfect op toon, en kreeg ik er redelijk veel punten voor toegekend. Door even een short version te blaten als een schaap heb ik dan ook het klassement weten te behalen met rank ‘Comfirmed’.  Dat is op zich een prima rank.

Wanneer ik op toon zong kreeg ik wel meer punten, maar het spel lijkt ergens zo ingesteld dat te zijn dat zelfs de meeste valse schaapjes nog punten kunnen verdienen. Ergens snap ik dit wel, want het is snel gedaan met de pret als zo’n spel het in je gezicht blijft wrijven dat je echt geen zanger of zangeres bent. Toch had de accuratie toch wel wat strakker gemogen. Zo wordt er zelfs bij de modus Expert teveel toegelaten. Zing bijvoorbeeld eens ”lalala’.

Let's Sing 2014Multi-player
Wanneer je in het bezit bent van meerdere USB-microfoons, dan kun je met meerdere personen tegelijkertijd een Karoake Party houden. Dit kan erg gezellig zijn. De multiplayer-modus is voor maximaal vier spelers. Wel moet even worden opgemerkt dat Wii-gamers daar al tegen een probleem aanlopen. Een Nintendo Wii kent maar 2 USB poorten, dus kan je maximaal 2 USB microfoons inpluggen.

Kortom, een iets wat prijzige titel.
Let’s Sing 2014 is mogelijk  de titel waarbij je lekker vals een karoake-avond kunt organiseren. Met brede keuze aan nummers is er voor iedereens wens wel iets. Als je echter alleen speelt zul je al snel bij één tot drie nummers blijven hangen omdat er een te grote diversiteit is in de nummers. Van alle genres probeert men het beste te pakken, wat uiteindelijk ervoor zorgt dat je niet alle nummers leuk zult vinden. Je zult snel bij één of enkele nummer(s) blijven hangen.

De prijs is daardoor enigszins aan de forse kant, als je het voor die paar nummers doet. Voor die prijs krijg je een spel met vrij slechte graphics en weinig accuratie betreft of je nu wel of niet op toon zingt. Daarentegen kan dat allemaal weinig boeien als je een leuke karoake-avond weet te organiseren. Want als Party-titel kan deze titel met haar Multiplayer-modus toch voor de gezelligheid zorgen. En ondanks de gebreken is deze titel toch wel wat je er van verwacht, een redelijke game om gezellig samen mee te lachen.

– Je blijft vaak bij enkele nummers hangen door te veel variatie in muziek
– Videoclips en menu’s zijn van vrije lage grafische kwaliteit
– Het spel is niet accuraat

+ Gezellige Party Game
+ Multiplayer modus om gezamenlijk te zingen
+ Veel keuze voor verschillende soorten muziek

Cijfer: 6.0