Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Wii U Review: Bayonetta 2

Twee jaar geleden werd Bayonetta 2 aangekondigd. Echter niet zoals verwacht voor de Playstation en Xbox, maar als exclusieve Wii U game. Nu vijf jaar na het origineel is het zover: ‘The Witch is back’.

Het verhaal

WiiU_Bayonetta2_11Het verhaal van Bayonetta 2 heeft in eerste instantie weinig te maken met deel 1 en dus zeker het begin waarin het oproepen van een demoon verkeerd afloopt waardoor de vriendin van Bayonetta naar de hel gesleurt wordt is ook te spelen, wanneer je deel 1 nooit gespeeld hebt. Het tweede gedeelte is wel speelbaar zonder ook maar ooit deel 1 te hebben aangeraakt, maar is wel leuker als je kennis hebt van de gebeurtenissen van deel 1. Het spel bestaat uit 16 hoofdstukken met in elk hoofdstuk genoeg dingen om te verzamelen en om te ontdekken. In Bayonetta 2 heb je dus voldoende te doen.

Besturing en moeilijkheidsgraad

Bayonetta heeft een besturing die makkelijk te leren is. Je hebt snel WiiU_Bayonetta2_05de basis combo’s door en daarmee kom je in principe het spel wel door, maar voor de echte die-hard spelers zijn er genoeg combo’s die je niet 1-2-3 onder de knie hebt. Heb je ze wel onder de knie bereid je dan voor op hoge hitcombo’s. Helaas is dat niet echt te zeggen over de touch-screen besturing via de Gamepad. De besturing voelt erg onhandig aan en het is aan te raden om de game met de normale knoppen te spelen.

De game is qua moeilijkheidsgraad voor bijna iedereen wel geschikt. Je hebt in het begin drie moeilijkheidsgraden waarvan de tweede goed te doen is zonder enige beginnerservaring met dit soort games. Later na het verhaal speel je een nieuwe moeilijkheidsgraad vrij, waarvoor je toch wel echt goed in het spel moet zijn.

Tag Climax

WiiU_Bayonetta2_04Bayonetta 2 heeft een 2-Player Online co-op modus, waarin je moet vechten tegen verschillende monsters die je in de game tegen bent gekomen. In het begin heb je echter nog niet alle levels vrijgespeeld. Deze speel je vrij door middel van Tag Verses. Deze items speel je vrij door middel van het verhaal en door middel van Tag Climax.

De bedoeling van deze modus is om met twee spelers samen tegenstanders te verslaan, maar tegelijkertijd is er ook een competitie tussen de twee spelers. Degene die aan het eind van het potje de meeste halo’s heeft verzameld krijgt een bonus en wint.

Grafisch en geluid

Bayonetta is werkelijk één van de mooiste games die tot nu toe voorWiiU_Bayonetta2_01 de Wii U is verschenen. De cut-scenes zijn van topkwaliteit en geven veel details weer, maar ook tijdens de levels zelf sta je soms verbaasd van het detail. De beloofde 60fps wordt regelmatig niet helemaal volgehouden, maar ook weer niet in een mate dat je er echt last van hebt. Zelfs tijdens de vurigste gevechten blijft het detail erg scherp en loopt alles vloeiend.

Niet alleen grafisch is de game van hoge kwaliteit, maar ook qua geluid is de game van prima kwaliteit. De muziek in de game bevat een goed tempo wat erg goed past in deze snelle game.

Conclusie

Bayonetta 2 is een game met ontzettend veel content en is te spelen door iedereen (mits de leeftijd het toelaat natuurlijk). Grafisch en muzikaal gezien is er niks op aan te merken. De online modus is een unieke manier om het spel te beleven en is zeer goed in elkaar gezet. Het enige nadeel is dat de Touch-screen besturing niet fijn werkt.

+ Grafisch is de game een parel voor het oog
+ De muziek past enorm goed in de game
+ De online modus is goed in elkaar gezet
+ Lange speelduur

– Touch-screen besturing is niet fijn

Bekijk hier onze Let’s Play van Bayonetta 2

Cijfer: 9.5