Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Speel met z’n achten tegelijk in Smash Bros Wii U

Voor het eerst in de geschiedenis van Super Smash Bros is het mogelijk om met acht spelers tegelijk te gaan spelen. Deze functie zit alleen in de Nintendo Wii U versie van Super Smash Bros. Dit maakte Nintendo vannacht bekend tijdens de speciale Smash Bros Direct

sb1Voor het eerst in de geschiedenis van Super Smash Bros is het mogelijk om met acht spelers tegelijk te gaan spelen. Deze functie zit alleen in de Nintendo Wii U versie van Super Smash Bros. Dit maakte Nintendo vannacht bekend tijdens de speciale Smash Bros Direct.

Nintendo liet weten dat Smashen met 8 spelers tegelijk alleen kan via lokale multiplayer. Online is dit helaas niet mogelijk. Je kunt in totaal met maximaal vier teams gaan spelen in de Team Battle mode. Het spelen van Super Smash Bros voor de Wii U met acht man tegelijk kan overigens niet in alle stages. Er zijn een bepaald aantal stages die dit toelaten. Ook maakte Nintendo bekend met welke controllers je allemaal kunt spelen waneer je met z’n achten gaat Smashen. Dat zijn onderstaande:

○Wii U GamePad (Max 1)
○Wii Remote or Wii Remote Plus* (Max 7)
○Wii U Pro Controller (Max 7)
○Nintendo GameCube controller** (Max 8)
○Nintendo 3DS series system*** (Max 8)

Het is dus ook mogelijk om met je 3DS te vechten wanneer je deze als controller gaat gebruiken. Wel zo handig natuurlijk omdat je flink wat controllers nodig hebt. Nintendo heeft er in elk geval goed aan gedaan zoveel mogelijk controllers te ondersteunen zodat je al snel aan acht controllers komt. Hoe enthousiast ben jij over deze nieuwe optie?