Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Smash Week Column: ik ben een Circle Pad-sloper!

Ik heb heb mijn Circle Pad van de Nintendo 3DS gesloopt tijdens het spelen van Super Smash Bros. Maakt mij dit nu een fanatiekeling zonder zelfcontrole die veel te onhandig met zijn Nintendo 3DS omgaat? In ieder geval schrijf ik over dit onderwerp daar het mij nu bezighoud, en het Smash Week is!

cpIk heb mijn Circle Pad van de Nintendo 3DS gesloopt tijdens het spelen van Super Smash Bros. Maakt mij dit nu een fanatiekeling zonder zelfcontrole die veel te onhandig met zijn Nintendo 3DS omgaat? In ieder geval lijkt wel de gedachte die momenteel heerst, dat vooral de fanatiekelingen hun Nintendo 3DS circle pad slopen tijdens het spelen van onder andere de demo van Super Smash Bros. Met deze column zou ik graag duidelijk willen maken dat dit juist niet het geval is. Ik ben erg voorzichtig.

Voor een ieder die het nieuws betreft het Circle Pad-probleem heeft gemist zal ik het even samenvatten. In Japan zijn er al een tijdje geleden een heleboel meldingen geweest van gamers die claimen dat het rubbertje om de Circle Pad van hun Nintendo 3DS is losgelaten tijdens het spelen van de nieuwste versie van Super Smash Bros. Ook in Europa is dit het geval geweest bij het spelen van de demo. De meldingen komen met name van de eerste generatie Nintendo 3DS-systemen, maar ook Nintendo 3DS XL-systemen hebben er last van dat Super Smash Bros. toch wat intensieve bewegingen van je systeem vereisen.

3ds_circle_pad_broke_2_smashIk ben één van de personen wiens Circle Pad-rubbertje kapot is gegaan. In eerste instantie scheurde het rubbertje door midden daar een deel van de lijm losliet. Vervolgens scheurde het andere deel ook los waardoor het gehele beschermende rubbertje in twee helften losliet. Veel mede-gamers lijken nu het idee te hebben dat dit komt doordat ik onvoorzichtig met mijn Nintendo 3DS om ben gegaan, maar dat is echt niet het geval. Ten eerste was het mijn zusje die speelde op het moment dat deze kapot scheurde. Ten tweede ben ik altijd heel erg voorzichtig met mijn Nintendo 3DS.

rgrjn8prje1umbibqhtcNiet alleen poets ik hem ontzettend veel, daar ik al veel te snel vind dat het scherm vies is. Ook heb ik een enorme hekel aan die twee krassen die nu aan de zijkant van mijn bovenste scherm staan door de aanraking met het onderste deel van de 3DS. Tevens heb ik ook een hekel aan de Circle Pad-afdruk die wordt achtergelaten op het systeem. Daarnaast doe ik de Nintendo 3DS altijd terug in zijn hoesje, en leg ik hem zo min mogelijk op een tafel, sinds mijn oude eerste Nintendo DS van de tafel is gevallen omdat iemand een krant of ander stuk papier nodig had waar deze toevallig bovenop lag. Toch ging hij kapot. En dat dan door onvoorzichtigheid? Prima… als je dit wilt denken, dan mag je dat denken. Maar ik weet toch zeker dat ik voorzichtig was.

yu21l0leypge9mfwkfxzIk heb mijn Nintendo 3DS al enkele jaren en heb deze tweedehands gekocht. Hij is dus al wat aan de oudere kant. Dit kan ook hebben meegewogen in waarom het Circle Pad-rubbertje los is gelaten. Immers zijn er ook meldingen geweest dat het rubbertje bij games als Luigi Mansion, Mario Kart en Kid Icarus Uprising is losgelaten. Misschien is het dan ook toevallig dat het bij deze demo toch een keer is gebeurd, en komt het ook deels door ouderdom. Tevens is Smash altijd al een controller killer geweest. Ook voor de voorzichtige gamers.

Hoe dan ook ontstaat er hier een ongewild probleem. Er zit geen covertje meer over de Nintendo 3DS Circle Pad, en of dit binnen de garantie valt, Nintendo is hier niet duidelijk over. Een e-mail heb ik al naar Nintendo gestuurd, met daarin de vraag of dit binnen de garantie valt en wat ik kan doen om dit probleem te verhelpen. Nu is daar netjes antwoord op gekomen: ‘Als het binnen de garantie valt, dan moet je…’ Nee, niet het antwoord op mijn vraag dus, en geholpen ben ik nog niet. Zou ik dit mij op de hals halen als ik wist dat het mijn schuld was? Want zo’n cover kom ik niet in de Nederlandse winkel tegen…

Dus. Is het mijn schuld dat de lijm los is gelaten tijdens het spelen van de Super Smash Bros. Demo. Ben ik hierdoor onvoorzichtig? Menig zijden voorheen ja, maar persoonlijk denk ik daar dus heel anders over.