Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Column: Ik ga op vakantie en ik neem mijn huis mee.

Als je dit leest ben je al te laat om mij gedag te zeggen. Dan ben ik ik achterin de auto gestapt met wat lichte kleding aan om de hitte te kunnen verdragen. Wie weet lees je dit zelfs al zo laat dat ik ondertussen al op bestemming ben aangekomen.

mariokart73Als je dit leest ben je al te laat om mij gedag te zeggen. Dan ben ik ik achterin de auto gestapt met wat lichte kleding aan om de hitte te kunnen verdragen. Wie weet lees je dit zelfs al zo laat dat ik ondertussen al op bestemming ben aangekomen. Want hé: de vakantie is begonnen. En voor velen betekent dit veel tijd om lekker van het weer te genieten veel te gamen. De 3DS opladen, dus!

Ook voor mij is dit van toepassing. De auto-rit zal eventjes duren, en er zijn voldoende momenten van verveling waarin ik voor de tent op de rest zal moeten wachten. Gelukkig dus dat we een apparaatje als de Nintendo 3DS hebben waar ik onder andere een paar potjes Mario Kart 7 op kan spelen. En deze zomer wil ik sowieso eventjes stilzitten bij het feit dat ik Master Quest in Ocarina Of Time 3D zeker nog wel een keertje kan uitspelen daar ik nog steeds niet voldoende keren heb kunnen concluderen dat Ganon toch echt te gemakkelijk is als eindbaas van het gehele spel. En als ik toch bezig ben, waarom ga ik die downloadable content van Phoenix Wright: Ace Attorney: Dual Destinies niet eens een keer uitspelen? Daarnaast kan ik ook nog wel wat tekenen in Pokémon Art Academy… En ook…

Ocarina-3D-SheikWat games betreft, heb ik voldoende te doen deze vakantie. Ik ga op vakantie en neem mee de Nintendo 3DS, de oplader, de spellen, mijn hond, mijn huis .. waar ben ik mee bezig? Je gaat op vakantie én neemt alles mee wat je thuis ook gewoon kunt doen… Hmm… misschien wil ik al mijn plannen nog wel een keertje overzien. Want als ik alleen zou gamen tijdens de vakantie, wat is dan het gehele doel van op vakantie gaan? Is het dan niet doelloos?

Is het doel van een vakantie in een vreemde omgeving niet onder andere om eens even los te komen van de Mario én ander iconische Nintendo figuurtjes? Want zijn die daagjes in een nieuwe omgeving niet bedoeld om te genieten van die totaal nieuwe omgeving, eventueel wat cultuur te snuiven én eens nieuwe indrukken op te doen? Om mooie vakantie kiekjes te maken. Om nutteloze video montages te maken van je eigen vakantie die alleen interessant zijn voor de mensen die meegingen. Net als al die  vakantiefoto’s.

phoenix_wright_ace_attorney_dual_destinies_04Dus Kevin? Je gaat naar een vreemde camping om daar precies hetzelfde te doen als dat je thuis doet? Je pakt de handheld, je pakt een spelletje én je komt niet los van de technologie. Alleen dan met één groot verschil: als het hard regent, dan zit je in een koud tochtend tentje in plaats van een lekker knus huisje met een verwarming? Want jij bent één van die velen die op vakantie gaat om vervolgens op de camping te blijven zitten en de omgeving te negeren?

Nee, dat lijkt mij niet echt een goed idee. Als ik alleen op vakantie zou gaan om heel de tijd de Nintendo 3DS in mijn klauwen te hebben, dan kan ik veel beter gewoon lekker thuis blijven. Want wat maakt het verschil als je games speelt in je eigen achtertuin, of games speelt voor de tent op een vreemde camping? Wat dat betreft gaat de Nintendo 3DS hier alleen mee om ’s ochtends en ’s avonds mee te spelen. Want hé. De rest van de familie is rond een uur of 7 ’s ochtends echt nog niet wakker. En wie weet Streetpass ik nog een paar buitenlanders.

zlCfzSLPS8AN5JkEqVMaar stop je dan ook tijdelijk met gamen? Nee, ik stop deze vakantie niet met het spelen van games. Daarentegen zal er wel veel minder worden gegamed, want de vakantie zal niet in het teken van de Nintendo 3DS staan. En hoogst waarschijnlijk stop ik wel tijdelijk met het intensief deelnemen aan Nintendo websites én Nintendo Community’s. Het is immers vakantie, en zulke community’s kan ik ook gewoon thuis checken. Vooralsnog check ik jullie dus later, en misschien laat ik met mijn geen tot beperkte toegang tot internet nog een digitale kaart achter. Tot die tijd wil ik iedereen een fijne vakantie toewensen én tot over enkele weken.

Elke week schrijft Kevin een column over datgene dat hem die week bezig hield. Volgende week is er echter geen column vanwege het feit dat ik op vakantie ben. Zien wij jou na mijn vakantie dus terug?