Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Speedrunning: Super Mario Bros.

Heb jij wel eens geprobeerd om een spel of level zo snel mogelijk uit te spelen? Er zijn spelers die het perfectioneren van een speedrun zo serieus nemen dat zij jaren bezig zijn om de beste tijd neer te zetten. Dit levert uiteraard indrukwekkende en soms ongelooflijke resultaten op. Dit keer zullen wij kijken naar... Super Mario Bros.

mario bros cardridgeHeb jij wel eens geprobeerd om een spel of level zo snel mogelijk uit te spelen? Er zijn spelers die het perfectioneren van een speedrun zo serieus nemen dat zij jaren bezig zijn om de beste tijd neer te zetten. Dit levert uiteraard indrukwekkende en soms ongelooflijke resultaten op. Dit keer zullen wij kijken naar:

Iedereen kent ongetwijfeld het eerste Mario avontuur op de NES: Super Mario Bros. Hoewel het in de 2D Mario games voor de speler vaak lastig wordt gemaakt, heeft iedereen wel eens de neiging om door de levels te rennen. Soms gaat dat goed, maar vaak kost de arme Mario dit een van zijn levens. De speler Andrew Gardikis is wel heel bedreven in het snel doorlopen van Mario levels. Hij is erin geslaagd om het hele spel uit te spelen in slechts 4 minuten en 58 seconden. Dit is dan ook de snelste tijd ooit! Benieuwd naar de beelden? Check hieronder zijn speedrun…

https://www.youtube.com/watch?v=2bB5yt5ekl8