Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Wii U minder verkocht dan de Dreamcast

Op deze vroege ochtend nieuws dat je toch even aan het denken zet. Wellicht weet je nog dat SEGA in 2000 bekend maakte te stoppen met de productie? In maart 2001 was het dan ook over voor de Dreamcast, welke eind 1999 werd gelanceerd. Inmiddels is de Wii U even lang op de markt

nintendo_wii_u

Op deze vroege ochtend nieuws dat je toch even aan het denken zet. Wellicht weet je nog dat SEGA in 2000 bekend maakte te stoppen met de productie van de Dreamcast? In maart 2001 was het dan ook over voor de Dreamcast, welke eind 1999 werd gelanceerd. Inmiddels is de Wii U even lang op de markt als toen het doek voor de Dreamcast viel. De Wii U heeft echter in diezelfde periode slechts de helft van het aantal verkochte Dreamcast’s weten te verkopen. Natuurlijk is de financiële situatie van Nintendo niet te vergelijken met die van SEGA destijds,  toch is de vergelijking van de cijfers opvallend. Kleine kanttekening is wel dat de Dreamcast al een jaar eerder in Japan verscheen. Maar zelfs als die verkopen eraf worden gehaald, zijn de Wii U verkopen nog steeds aanzienlijk lager. MCV schrijver Ben Parfitt kwam met deze cijfers via Twitter:

“The Wii U is now as old as the Dreamcast was when it was killed off. It has sold around half the number Dreamcast had by this point.”

“DreamCast completed it’s global roll-out by November 1999 and was discontinued in March 2001. Technically it was released a year earlier than that in Japan, but even when you remove Japanese DreamCast sales altogether (2.8m out of 10.6m) Wii U sales still lower.”

Denk jij dat Mario Kart 8 de Wii U verkopen flink omhoog zal laten gaan?