Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Wii U eShop Review: F1 Race Stars Powered Up Edition

F1 Race Stars Powerd Up Edition is verkrijgbaar in de Wii U eShop. De game belooft snelheid, asfalt en de geur van brandend rubber. Wij waren benieuwd en hebben deze game beoordeeld.

F1 Race Stars Powerd Up Edition is verkrijgbaar in de Wii U eShop. De game belooft snelheid, asfalt en de geur van brandend rubber. Wij waren benieuwd en hebben deze game beoordeeld. 

F1 Race Stars Powered Up Edition laat je letterlijk in de schoenen staan van bekende F1-coureurs zoals Michael Schumacher. Voordat een race begint, kies je uit één van de veertien coureurs, met elk hun eigen speciale vaardigheid. De speciale vaardigheden kunnen variëren van een extra boost tot een power-up. Deze kunnen handig zijn om als eerste de finish bereiken, want dat is het hoofddoel van de game.

F1_Race_Stars_20-09-2012_Action_055_Germany

Banen

F1 Race Stars biedt verschillende soorten Race-modi, zoals Time Trial en Career. In laatst genoemde zijn er dertig Cups te vinden, waarin diverse banen te vinden zijn. De parcoursen zijn gebaseerd op de thuislanden van de speelbare coureurs, waarin monumenten, karakteriserende gebouwen of andere bezienswaardigheden verwerkt zijn. Van sightseeing komt het tijdens het racen er niet van, maar je zal tijdens het rijden genoeg herkenning vinden. Dit wordt weergeven in cartoonachtige graphics, welke goed lijken  te werken in deze game.

Er is flink geëxperimenteerd met anti-zwaartekracht. Dit is bijzonder goed uitgewerkt! Het rijden in een looping of op een zijwaartse baan voelt soepel en natuurlijk aan, en dat mag een prestatie genoemd worden.

F1-Race-Stars_CorkScrew-AbuDhabi-hi-res

Mocht een cup behaald zijn met een gouden beker, dan worden er enkele andere cups vrijgespeeld. De cups kennen naast diverse banen ook verschillende racestijlen, waardoor het als zeer gevarieerd mag worden ervaren. Voorbeelden van variërende soorten races zijn: racen zonder power-ups, racen op brandstof, mirror-mode en punten scoren met power-ups en racegedrag.

Tevens is het mogelijk om de race in diverse moeilijkheidsgraden te spelen, welke worden aangeduid met ‘cc’. Het aantal cc staat voor de snelheid, deze loopt op van 1000cc aar 3000cc. Snelheidsmonsters kunnen tijdens 3000cc hun hart ophalen.

Power-ups

Om als eerste over de finishstreep te rijden kan je gebruik maken van de vele power-ups. De power-ups variëren van teleportatie tot bellen die je op de baan kan plaatsen, en een hindernis vormen voor je tegenstanders. Ondanks dat de power-ups zeer handig zijn, lijkt het wel dat de ontwikkelaar goed heeft gekeken naar de power-ups die te vinden zijn in de Mario Kart-serie, waardoor het niet origineel aanvoelt.

Mocht je zelf geraakt worden door een power-up, dan heeft dat gevolgen voor je wagen. Na twee keer geraakt worden is je wagen zo goed als total-loss, dit beïnvloedt de snelheid aanzienlijk. Aangeraden wordt om door een pit te rijden, die een aantal keren te vinden is op een parcours. Deze lapt de wagen op en zorgt er voor dat op maximale snelheid gereden kan worden. Het is daarom van belang dat er tactisch gereden word. Ben je één keer geraakt, en je slaat een pit over, dan is dit niet geheel risicoloos omdat dit ten koste kan gaan van snelheid. Tevens is het voor tegenstanders makkelijk om jou in te halen mocht je beschadigd zijn.

f1-raCE-STARS-RENDER

Multiplayer

Mutliplayer wordt aangeboden in verschillende race-modi, zoals Career. Het is mogelijk om met maximaal vier spelers de weg onveilig maken. Helaas geldt dit enkel voor lokaal multiplayer, omdat een online-modus ontbreekt. Het ontbreken van een online-modus is voor de eenzame gamer een zwaar gemis en had zeker niet misstaan. Door middel van een splitscreen op televisie is het mogelijk om het tegen elkaar op te nemen. Dit verloopt soepel, zonder enig vorm van lag.

Het racen is mogelijk met de GamePad en Wii Motion Plus controllers. De besturing kent echter twee varianten. Door gebruik van de controlsticks of door te bewegen met de controllers. Persoonlijk ligt mijn voorkeur bij de controlsticks, waardoor meer controle wordt ervaren.

GamePad 

De GamePad dient als een controller en als extra scherm. Het scherm wordt gebruikt als map en ondersteunt Off-TV play. Op de map is te zien waar de Pits te vinden zijn en waar de spelers rijden, maar ook niet meer dan dat. Het is positief dat de GamePad wordt gebruikt, maar geeft toch het gevoel dat er meer mogelijk was.

007

Conclusie

F1 Race Stars Powered Up Edtion maakt een dikke knipoog naar Mario Kart, maar komt eigenlijk nooit echt in de buurt van de illustere kartracer. Dat is jammer, want F1 Race Stars heeft een hoop potentie. De game bevat een hoop variërende banen en soorten racestijlen, waardoor het aantal speeluren hoog ligt. Het ontbreken van online multiplayer, boeiende unlockables en het prijskaartje zijn nadelen waar rekening mee dient worden gehouden, voordat het tot aanschaf komt. Mocht je deze nadelen voor lief nemen, dan heb je een racegame waar je voorlopig mee vooruit kunt.

– Gebrek aan online mutliplayer
– Ontbreken van noemenswaardige unlockables
– 25 euro is veel te veel voor een e-Shopgame

+ Anti-zwaartekracht is goed uitgewerkt
+ GamePad wordt ondersteund
+ Variërende banen en racestijlen
+ 20/30 uur raceplezier

Cijfer: 6.9

Deze review wordt mede mogelijk gemaakt door wiicode.nl, de site waar je snel en  makkelijk een Nintendo eShop Card haalt.