Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Wii U Review: NES Remix

Nintendo heeft één van de grootste collecties aan klassieke 8-bit toppers. Deze toppers zijn vaak de fundatie geweest voor de meest bekende game series zoals Super Mario Bros. en The Legend of Zelda. Nu heeft Nintendo besloten ons te trakteren op een portie nostalgie, maar is het ook een goede game?
nesMoeilijkheidsgraad

NES Remix zal gegarandeerd je vaardigheid als gamer testen. Vroeger waren games namelijk wat moeilijker dan nu en NES Remix bewijst dat naarmate je de game speelt. In het begin is alles tamelijk makkelijk en behaal je zonder veel problemen de maximale score van drie sterren op de opdrachten, maar langzamerhand zal je merken dat de moeilijkheidsgraad flink omhoog gaat.

WiiU_NesRemix_BigBowser

Aanbod

In het spel heb je twee soorten levels: Remix Stages en Game Stages. In Game Stages herbeleef je momenten uit spellen, zoals het verkrijgen van oneindig veel levens in Super Mario Bros. of het verslaan van Ganon in The Legend of Zelda. Naarmate je sterren verzamelt door hoge scores neer te zetten, speel je nieuwe games vrij om te proberen.

In de Remix Stages worden de regels van spellen een beetje omgegooid. Cheeps ontwijken, niet meer remmen. Hierdoor wordt een level dat al lastig was opeens nog moeilijker. Daarnaast heb je nog levels uit bijvoorbeeld Balloon Fight die zo erg uitzoomen dat je op een gegeven ogenblik amper ziet wat je doet. Ook kunnen personages uit het ene spel opeens opduiken in een ander spel, zoals Link die Pauline moet redden van Donkey Kong. Link kan niet springen of hamers gebruiken, zodat je enkel kan vertrouwen op de ladders.

Potentie

NES Remix heeft de potentie het begin te zijn van een geweldige nieuwe serie. Nintendo moet verder gaan met dit idee door bijvoorbeeld klassiekers zoals Kirby en Metroid toe te voegen. Daarnaast kan Nintendo dit concept ook gebruiken voor andere consoles en handhelds, zoals de Nintendo 64 en SNES. Ook zou deze game nog beter zijn als er een multiplayer modus in zou zitten, of enige online mogelijkheiden naast het verzamelen van stamps voor op Miiverse.

WiiU_NesRemix_StampCollection

Conclusie

NES Remix is een leuke vermakelijke game met veel nostalgie erin. Deze game toont weer aan dat de 8-bit klassiekers tijdloos zijn. NES Remix is geweldig en een paar kleine dingetjes zoals een vorm van online play, multiplayer en alle klassiekers zou ervoor zorgen dat deze game perfect is.

– Geen online behalve Miiverse
– Niet alle klassiekers komen aan bod

+ Goede portie nostalgie
+ Goede verdeling van de moeilijkheidsgraad
+ Leuke challenges

Cijfer: 8.0

Deze review wordt mede mogelijk gemaakt door wiicode.nl, de site waar je snel en  makkelijk een Nintendo eShop Card haalt.