Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Wii U Review: Rayman Legends

Rayman Legens had eigenlijk al een tijd in de winkels moeten liggen. Aanvankelijk zou de game ook nog eens Wii U-exclusief worden. Ubisoft besloot de game echter multi-platform te maken en stelde het spel ook meteen uit. Nu kunnen we alsnog aan de slag met de game.
raymanlegendsboxeuEnkele jaren terug bracht Ubisoft eindelijk weer een platform game uit met Rayman in de hoofdrol. En wat voor een want Rayman Origins bleek een onwijs leuke platformer te zijn. Inmiddels ligt het vervolg van Rayman Origins in de winkels met als titel Rayman Legends. Deze keer verschijnt de game niet op de Wii en 3DS maar wel op de Wii U. Maar weet de game ook Rayman Origins te overtreffen?

 

Rayman Legends borduurt voort op het succes van Rayman Origins. Dat betekent dus dat de 3D platform spellen met Rayman in de hoofdrol opnieuw achterwege zijn gebleven. Ook Rayman Legends is weer een 2D platformer zoals we in de jaren negentig al gewend waren van Rayman. In Rayman Legends speel je dus allerlei side-scrolling levels door. En het draait dan ook puur om het spelen. Verwacht geen spannend of boeiend verhaal, gewoon lekker door de velen levels heen rennen. Maar juist dat is zo onwijs leuk in deze game. De grote kracht zit ‘m namelijk in het level design (alles ziet er werkelijk prachtig uit) en in de muziek. De muziek is niet alleen vrolijk en leuk om naar te luisteren, het speelt ook een belangrijke rol in de game. Tijdens het spelen zul je ook veel moeten verzamelen. Er zitten namelijk flink wat Teenies verstopt door alle levels heen en deze heb je nodig om weer nieuwe levels te unlocken. In elk level zitten 10 Teenies verstopt waarvan er per level weer 2 alleen te vinden zijn in speciale mini-levels. Alleen al het bevreiden van al deze Teenies zorgt al voor uren lang extra speelplezier. En dan kun je het met recht extra speelplezier noemen want de game bevat onwijs veel levels en content waar je hoe dan ook al tijden zoet mee bent. De game kent verschillende thema werelden die op hun beurt weer allerlei levels kennen. Extra leuk zijn de muzikale levels waarmee elke thema wereld wordt afgesloten. Deze levels kun je bijna wel de hoogtepunten van het spel noemen, zo leuk zijn ze om te spelen.  Je moet in deze levels blijven rennen en alle handelingen die je uitvoert moet je precies timen op de maat van de muziek. Iets wat je eigenlijk gewoon moet beleven om te weten hoe leuk het is! Zo is er een Castle Rock-level op de noten van Ram Jams Black Betty en een level genaamd Mariachi Madnessop de melodie van Eye of the Tiger.

Maar dat neemt niet weg dat de normale levels ook een genot zijn om door te spelen. Alles gaat zoals net vermeld op een lekker rap tempo en elke wereld ziet er weer anders uit wat voor veel diversiteit zorgt. De levels staan eigenlijk nooit stil. Constant krijg je te maken met verrassingen en nieuwe obstakels. Omdat het tempo best snel gaat kan dat natuurlijk alleen wanneer de besturing dik in orde is. Gelukkig is dat ook het geval. Daarnaast wordt de platform gameplay op de televisie soms afgewisseld met een soort mini-games die zich op de GamePad afspelen. Je moet op de GamePad dan obstakels uitschakelen, platformen vrij maken en vijandjes verslaan zodat Rayman’s vriend Murphy door het level heen kan lopen. Op zulke momenten kijk je dus vooral naar de GamePad en moet jij zorgen dat Murphy veilig het einde van het level haalt. Een leuke extra optie die bovendien ook exclusief in de Wii U versie zit.

Wanneer je alle levens hebt uitgespeeld en klaar bent met het verzamelen en unlocken, wacht er nog meer op je. Zo kent de game ook een challenge mode (Wii U bezitters konden deze eerder al downloaden in de eShop) waarmee je nog een flinke tijd zoet kunt zijn. De challenge mode bestaat uit bonus levels waarin je bepaalde opdrachten moet voltooien. Zo zijn er in de challengde mode levels waarbij je mensen moet redden, levels die je zo snel mogelijk moet doorlopen en levels met weer andere (vaak pittige) uitdagingen. De challenge mode is helaas niet online te spelen maar Rayman Legends kent wel een offline multiplayer mode. Je kan de Wii U versie in totaal met vier man spelen en een speler gebruikt dan de GamePad. Deze speler zal dan de rest moeten begeleiden met behulp van het touch-screen. Als laatst zijn er ook nog dagelijkse en wekelijkse uitdagingen te spelen tegen mensen wereldwijd en op deze manier maakt de game toch nog gebruik van online functies. Je begrijpt het vast wel, Rayman Legends zit werkelijk vol met content.

Ook qua graphics zit het wel snor met Rayman Legends. De game ziet er aanzienlijk mooier uit dan Rayman Origins (ja, dat kan dus toch!) en de levels zijn stuk voor stuk prachtig om naar te kijken. De levels zitten bovendien vol detail en de kleuren spatten regelmatig van het scherm af. De bij elk thema passende muziek maakt het plaatje compleet. Neem bijvoorbeeld de Mexicaanse levels die werkelijk geweldige Mexicaanse muziek op de achtergrond hebben. Een genot om naar te luisteren tijdens het spelen! Tel de prachtige graphics die we net al noemden hier bij op, en we hebben een game die op dit vlak gewoon de perfecte score verdiend!

Maar het is het totaal plaatje wat Rayman Legends werkelijk tot een van de beste platform spellen aller tijden maakt. De gameplay zit zo goed in elkaar en alle extra’s er omheen zijn zo leuk, dat we Rayman Legens momenteel simpelweg de beste platformer kunnen noemen op de Wii U. Bovendien zit de game ook nog eens vol met content en voor nog geen 50 euro krijg je een top game waar je tijden lang zoet mee kunt zijn. Eigenlijk extra jammer dat het spel niet meer Wii U-exclusief is want Rayman Legens is een game die je maar al te graag op je console wilt hebben!

– Niet meer Wii U-exclusief

+ Prachtige graphics
+ Zeer goede gameplay
+ Geweldige muziek
+ Enorm veel content

Cijfer: 9.0