Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Wii U Review: New Super Luigi U

Toen New Super Luigi U werd aangekondigd was ik niet erg onder de indruk. Het is dan ook weer de derde New Super Mario Bros.-titel in één jaar tijd. Kan New Super Luigi U nog wel de moeite waard zijn?

Als Nintendo een mainstream Mario-titel bekend maakt, is het of een 3D-Mario, of een New Super Mario Bros. Nu, speciaal voor het Jaar van Luigi, verschijnt er nóg een New Super Mario Bros.-titel. De derde in een jaar tijd inmiddels! New Super Luigi U is namelijk niet zomaar DLC voor New Super Mario Bros. U, maar een compleet nieuwe game.

WiiU_NewSuperLuigiU_18_mediaplayer_large

Gameplay

De gameplay van New Super Luigi U lijkt sprekend op die van zijn voorganger. Wel krijgen Luigi en de Toads nieuwe sprongkrachten, bekend uit Super Mario Bros. 2. Ze kunnen nu namelijk hoger en verder springen. Dit zorgt dat de gameplay niet helemaal hetzelfde aanvoelt als NSMBU. Ook hebben ze allemaal wat getraind. Ze zijn namelijk een stukje sneller. Wel is de remweg wat langer geworden. Ook kun je Nabbit, de konijn-achtige dief uit NSMBU spelen. Nabbit is onverwoestbaar, hij loopt gewoon door vijanden en obstakels heen. De speciale items uit NSMBU, de Propeller Mushroom en het Pinguin Suit, zijn nu vanaf het begin beschikbaar, terwijl de Fire en Ice Flowers een stuk zeldzamer zijn. Ook keren de Star Coins terug, die alweer gebruikt worden om de levels in de speciale wereld te openen.

Nintendo-Direct-New-Super-Luigi-U

Graphics

De graphics zijn hetzelfde als in NSMBU, erg vrolijk en kleurrijk. Er zijn wel nieuwe omgevingen toegevoegd. De overheersende kleur is nu namelijk groen, het blijft toch een Luigi-game. In elk level is een speciale Luigi verstopt. Het zijn slechts achtergrond-graphics en ze voegen niks toe aan de gameplay, maar het is een leuke toevoeging.

new-super-luigi-u-imagen-i317046-i

New Super Mario Bros. U vs. New Super Luigi U

Wat zijn de de belangrijkste verschillen tussen de beide games? Hoe vernieuwend is New Super Luigi U? De wereldkaart, het verhaal en alle eindbazen zijn namelijk onveranderd. Wel zijn alle levels gloednieuw, maar ongeveer de helft korter. Ook hier heeft Nintendo aan gedacht, daarom is de moeilijkheidsgraad verhoogd. Je hebt nu slechts 100 Mario-seconden (ongeveer zeven-tiende van één seconde) om een level te halen. Ook zijn er meer vijanden in de levels geplaatst. Qua items en power-ups is het beter geregeld in New Super Luigi U. Je krijgt bijvoorbeeld niet meer altijd een Starman als je een Enemy-Course hebt gehaald. Er is dus aardig wat vernieuwing.

 luigiu1

Ik zal niet ingaan op het geluid, want dat is precies hetzelfde als dat van NSMBU. Maar op een paar op- en aanmerkingen na, is New Super Luigi U verrassend vernieuwend. De level-designs zijn erg origineel en ze nodigen uit om terug te komen. En voor een prijs van €20,- voor de DLC versie, en €30,- als retail, is New Super Luigi U zeker de moeite waard.

– Zelfde eindbazen
– Geen veranderingen in wereldkaart
– Alweer geen nieuwe muziek

+ Verslavend
+ Moeilijke levels
+ Verrassend “New”

Cijfer: 8.2