Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Wii U review: Sniper Elite v2

Sinds kort ligt de game Sniper Elite v2 in de winkels voor de Wii U. De game is een port van de eerder verschenen Playstation 3 en Xbox 360 versie en is een game die zich afspeelt in de Tweede Wereld Oorlog. Is de Wii U hiermee een goede third party game rijker? Lees het in onze review!

Tsja, als fan van oorlogsgames…

De gemiddelde gamer zal na het lezen van verschillende recensies over Sniper Elite v2 voor de Wii U de game denk ik niet snel in huis hebben gehaald. Het spel wordt ten slotte niet al te lovend ontvangen. Als grote fan van oorlogsgames kon ik de game echter toch niet in de winkel laten liggen. En wees eerlijk, heel veel meer keus op de Wii U is er momenteel niet. Alleen Call of Duty komt in de buurt maar speelt zich tegenwoordig meer in de toekomst af in plaats van in het verleden. Vol hoop dat de game mij toch wel zou gaan boeien ben ik de game gaan spelen. Is die dan echt zo slecht?

Mist er niet iets?

Wanneer je in het menu van de game komt merk je direct een groot gebrek, en juist dat gebrek is waarvoor de Wii U versie door de media veel wordt afgekraakt. De online mode alsmede downloadbare content ontbreekt in zijn geheel. Je kunt dus niet een potje online gaan knallen en de extra content die voor de PS3- en Xbox 360 versie is uitgebracht, kun je ook vergeten. Wat we over houden is de single player game die je een flink aantal missies laat spelen. Gelukkig zit het daar wel helemaal goed mee. In Sniper Elite V2 is OSS-agent Karl Fairburne in Berlijn een Duitse wetenschapper uit te schakelen, terwijl de Tweede Wereldoorlog bijna op zijn einde loopt. Om dit te bereiken zul je eerst een flink aantal missies moeten voltooien. Het verhaal mag dan misschien niet baanbrekend zijn, de gameplay is wel enorm goed en dat maakt de singeleplayer mode al een geweldige ervaring!

Niet zo maar knallen

Zoals de naam misschien al bij je doet vermoeden, heeft het bij Sniper Elite weinig zin om in het wilde weg rond te gaan schieten op een stel Duiters. Nee, wil je verder komen, dan zul je tactisch te werk moeten gaan. Je zult vooral je Sniper Rifle gebruiken om vijanden uit te schakelen en dus dien je heel voorzichtig te werk te gaan. Het mooie hieraan is een speciaal systeem dat bij een kill een prachtig filmpje laat zien waarbij je de kogel door het lichaam van de vijand ziet schieten. Je ziet dan ook echt  een kogel die de schedel kapot maakt, stukken schedel en tanden verbrijzelt of zelfs organen aan stukken scheurt. (Zie afbeelding hieronder) Dit maakt het snipen in de game extra leuk en een goed schot wordt dus beloond met een prachtig filmpje. Doordat je steeds goed na moet denken hoe te handelen, blijft de game constant erg uitdagend. Natuurlijk zul je ook granaten moeten gebruiken, mijnen moeten plaatsen en zelfs Duitsers moeten afleiden door steentjes ergens heen te gooien. De dingen die je tijdens missies moet doen zijn daardoor gevarieerd en zorgen dat de game je blijft boeien. Tel daarbij op dat de game er verder prima uit ziet. Weliswaar niets waarvan we nog niet wisten dat de Wii U het aan kon, maar alles is mooi en vol detail in beeld gebracht. Enige minpuntje is dat tijdens de filmpjes, de gezichten van personages soms wat mooier hadden gekund. Het geluid doet verder zijn ding maar soms kan een bepaald stukje muziek net wat te lang door blijven gaan en vraag je je af wanneer het eens stop…

Lastig te beoordelen

Maar is Sniper Elite voor de Wii U nu wel of geen goede game? Eigenlijk best wel alleen met tekortkomingen op de Wii U. Wat je krijgt is de geweldige singleplayer ervaring rechtstreeks uit de PS3 en Xbox 360 versie. Wat je niet krijgt, is het online gedeelte en de downloadbare content. Toch best een belangrijk deel van de game dat je mist en dat is absoluut een minpunt maar feit blijft wel dat de Wii U versie ook niet voor de volle mep in de winkels ligt. voor 45 euro kun je Sniper Elite v2 voor de Wii U in de winkels halen. Misschien een prijs die nog net wat te hoog gegrepen is zonder de online mode en extra content, vind je ‘m ooit voor 30 euro of minder in de rekken, dan zeker halen!

– Geen online mode
– Geen downloadbare content

+ Gevarieerde gameplay
+ Mooi ‘kill systeem’
+vVerwoest Berlijn is mooi in beeld gebracht

 Cijfer: 6.8