42106-super-mario-bros-ps3

Mario voor PS3?

Nintendo-Logo-2-512‘Mario voor Playstation 3?’, dat is wat Ian Livingstone, president van Eidos, eigenlijk zegt. Hij denk de gouden tip voor Nintendo te hebben: “Breng je franchises niet alleen op eigen consoles uit.”. Livingstone is bang dat anders een groot deel van de jonge gamers Nintendo-franchises misloopt.

 

Het zou niet alleen goed zijn voor de verkoop, maar ook voor de marktpositie van Nintendo binnen de ‘game-wereld’ wereldwijd en dus ook op de Nintendo-platformen. Volgens Livingstone is het niet slim om de grote titels als bijvoorbeeld ‘the legend of Zelda’ en ‘Mario’ exclusief voor Nintendo-platformen uit te brengen.

Misschien is het nu nog geen tijd voor Mario op de Playstation, maar je weet natuurlijk nooit! Misschien is het wel handig voor Nintendo om alleen demo’s uit te brengen op de Playstation en Xbox om zo gamers naar zichzelf te lokken.

Wat denken jullie, is het slim om Nintendo-franchise te ‘exporteren’ naar andere consoles of is Nintendo daar nog niet klaar voor?

Profielfoto van Karim

Karim

Redacteur
Ik ben Karim , 16 jaar, schrijf sinds 12 november 2012 voor DailyNintendo. Mijn 3DS friendcode is 1246-8762-5419, Ik heb helaas geen Wii U. Favoriete spel is op het moment Battlefield 4 voor op de PC, maar ik speel ook vaak Pokémon Y en ben daar ook vaak online te vinden.

4 gedachten over “Mario voor PS3?”

  1. De “Nintendo-magie” gaat verloren als ze voor andere consoles games gaan maken. Nintendo is juist speciaal om Mario, Zelda, Pokemon en noem het maar op. Dat moeten ze zo laten 😉

Laat een reactie achter