Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

3DS Review: Metal Gear Solid: Snake Eater 3D

Alweer een flinke tijd terug werd Metal Gear Solid: Snake Eater 3D voor de Nintendo 3DS aangekondigd. Een remake voor de 3DS van de oude Playstation 2 versie. Uiteraard heeft Konami een aantal punten aangepast en verbeterd, maar kan Metal Gear Solid: Snake Eater 3D nog steeds mee met deze tijd? Wij hebben de game uitgebreid voor je getest. Lees verder voor onze review.

Metal Gear Solid spellen daar moet je van houden. Verwacht niet dat dit een spel is waarin je hersenloos door levens heen kunt lopen terwijl je achter elkaar vijanden neer schiet. Nee, dan zul je in Metal Gear Solid: Snake Eater 3D niet ver komen. Metal Gear Solid: Snake Eater 3D is, net als de eerdere delen in de serie, een game waarbij je constant na moet denken en voorzichtig moet zijn. Door de jungle sluipen, zorgen dat je zo min mogelijk wordt opgemerkt en vijanden op een slimme manier uitschakelen. Je kunt bijvoorbeeld van een afstand iemand met een stun gun afleiden of een wespennest op een vijand af sturen. En juist dat maakt de Metal Gear Solid spellen zo leuk maar ook dat zorgt er voor dat het wel echt jouw type spel moet zijn. Hou je daar niet van? Denk dan eerst goed na voor je Metal Gear Solid: Snake Eater 3D in huis haalt.

Zoals eerder vermeld is Metal Gear Solid: Snake Eater 3D een remake van de Playstation 2 game die al flink wat jaren terug verscheen. De game speelt zich in een grote jungle af en jouw missie is om de wetenschapper Sokolov te redden. De PS2 versie was destijds een enorm goede game, daarna verscheen er een HD remake welke ook nog steeds van hoge kwaliteit was. En dat geldt ook voor Metal Gear Solid: Snake Eater 3D. De game is om te beginnen qua gameplay nog steeds enorm goed. Dit komt mede door de diepgaande gameplay en de varierende opdrachten in de levels. Zoals eerder verteld moet je telkens nadenken hoe een vijand te verslaan. Dat kan op veel manieren en juist dat is een sterk punt van de game. Je kunt ook een vijand de keel door snijden of wespen op hem afsturen. Snake, de hoofdrol speler, heeft flink wat items ter beschikking om vijanden uit te schakelen waaronder pistolen en granaten. Meestal zul je in een gebied een bepaalde opdracht moeten voltooien om verder te komen. Je zult bepaalde gebieden moeten infiltreren of specifieke personages moeten bereiken. Makkelijker gezegd dan gedaan dus want overal lopen KGB-agenten rond waar je voorbij moet zien te komen. Tijdens jouw tocht door de grote jungle zul je moeten overleven. De game kent daarom ook een uitgebreid gameplay-systeem om de wonden van Snake te genezen. Je zult steeds de juiste keuze moeten maken tussen de velen medische middelen (waaronder medicijnen) om Snake gezond te houden. En alleen dat al kan men soms een game op zichzelf noemen en is perfect uitgewerkt. Telkens wanneer je wat verder komt in de game wordt het verhaal verteld aan de hand van spannende filmpjes. Deze zitten goed in elkaar waardoor het soms net lijkt of je een spannende spionage film (in 3D!) aan het kijken bent.

Voor de Nintendo 3DS versie heeft Konami flink wat tijd gestopt in de besturing van de game. Zoals je wellicht al weet kun je de game ook met de Circle Pad Pro spelen. Dit zorgt er echter wel voor dat besturing zonder deze add-on wat moeilijk kan zijn. Heb je geen Circle Pad pro, dan bestuur je de camera met A, B, X en Y knoppen. Niet altijd even ideaal en waarom is hier het touch-screen niet voor gebruikt? De game kent wel een auto-aim functie maar dat maakt Metal Gear een stuk minder leuk om te spelen. Ook het feit dat de 3DS minder schouderknoppen heeft is soms een gemis. Snel wapens wisselen gaat nu via het touch-screen in menu’s wat niet altijd even handig is. Heb je wel de Circle Pad Pro, dan werkt de besturing een stuk prettiger. Toch jammer dat je hierdoor eigenlijk een Circle Pad Pro moet hebben om optimaal van de game te kunnen genieten.

Ondanks dat Konami de 3DS versie van Metal Gear Solid: Snake Eater heeft verbeterd, en het hierdoor zeker geen lelijke game is, valt soms toch wel op dat we hier met een oudere game te maken hebben. Textures laten regelmatig te wensen over en bewegingen zien er niet altijd even mooi uit. Wel heeft Konami het 3D effect goed in de game weten te verwerken waardoor je enorm het gevoel krijgt echt in de game te zitten wanneer je door de jungle heen gaat. Jammer dat de graphics niet nog iets meer waren verbeterd want heel veel mooier dan de PS2 versie is de game nu ook weer niet. Het geluid is daarin tegen wel perfect. De omgevingsgeluiden klinken prachtig en de voice-acting zit enorm goed in elkaar.

Met Metal Gear Solid: Snake Eater 3D heeft Konami een geweldige game naar de Nintendo 3DS gebracht, de ijzersterke gameplay blijft ten slotten recht overeind staan. Toch is het jammer dat de besturing niet optimaal is (zonder Circle Pad Pro) en dat de game grafisch wat verouderd lijkt. Mede hierdoor is Metal Gear Solid: Snake Eater 3D geen enorme topper maar desalniettemin wel een goede game voor 3DS bezitters!