Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

3DS Video Review: Sonic Generations

Sonic is vanaf nu aan de beurt! Ja mensen Sonic is sinds 25 November dit jaar al verkrijgbaar voor de Nintendo 3DS. Ik heb de eer genomen om hem te reviewen. Is dit de Sonic die al na Sonic the Hedghog 3 had moeten uitkomen? Is dit eigenlijk wel niet ‘de’ Sonic the Hedgehog 4 voor onze mooie portable console? Je leest het hier bij Daily nintendo!

De maandag voordat Sonic uitkwam had ik hem besteld, ik zag dat hij binnen was dus heb ik dat direct gedaan. Tot mijn schik lag hij dinsdag al in mij brievenbus en ik heb hem meteen even helemaal uitgespeeld binnen een week. Maar als eerste indruk was het: ‘Dit is HET!’

Maar Sonic is eigenlijk toch tot de dood veroordeeld?

Dat denken veel mensen sinds SEGA eigenlijk er met de pet naartoe heeft gegooid en zo veel, om het nog netjes te zeggen, ‘crap’ heeft uitgebracht dat er eigenlijk een vaste cyclus aan de Sonic games kwam te zitten. Het gaat als volgt: Gameplay, hype, nog meer gameplay, twijfels, reviews, hype kapt per direct en de  game is direct met met de nagels op de buik geschreven. De game wordt slecht verkocht. Sonic Generations is puur een uitzondering, niet zo maar een, maar een grote! Sonic G.(Afkorting) is waar wij op hebben gewacht. SEGA was het EINDELIJK zelf ook zat om slechte games te maken en dat moets eens tijd worden ook. Na 20 jaar te hebben geleefd pakt Sonic enorm uit door middel van een combinatie tussen oude en nieuwe ‘ad-hd’ Sonic(Ad-hd ik weet wat dat is, mijn beste vriend heeft het en die moest er om lachen, jij ook? 😉 ) maar die combinatie werkt perfect! Zo werkt de structuur van een Sonic G. wereld: Level 1 klassieke Sonic met klassieke deun, spindash en oude dingetjes. Level 2 Ad-hd Sonic, beetje Sonic Generations achtig soort levels, met camera bewegingen etc. het draait allemaal lekker, remix music en nog veel andere leuke dingen. Het 3e level tevens het laatste level van de wereld is een Chaos Emerald level, deze bonus levels zijn zeer leuk(Vooral de muziek die is vet!) en d.m.v. boosts probeer je de chaos emeralds te bemachtigen.

Zijn er ook boss levels?

Tuurlijk zijn die er! Boss races, na de eerste drie werelden krijg je een boss race en nog een boss. Maar als je klaar bent met het spel ben je er nog niet vanaf, namelijk je hebt ook nog ONLINE -,  offline races, missies(D.m.v. speelmunten en streetpass krijg je deze unlocked), time attack en nog wat andere dingetjes. Missies heb je nodig om dingetjes als muziek te unlocken.

Video Review:

Eindscore:

Graphics: 8/10

Muziek: 9/10

gebruik 3DS feautures: 7/10

Lange termijn: 7/10

Eindscore: 7,8/10

Conclusie: het spel is zeker zijn geld waard, ik kan nu nog vrij weinig zeggen. Als je een Sonic fan bent koop hem. Zo niet kijk nog even verder of dit echt jouw cup of tea is. Vraag des noods of je hem mag proberen of probeer een oude Sonic.