Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

DS Review: Kirby Mass Attack

Op de Nintendo DS zijn inmiddels al aardig wat Kirby spellen verschenen. Vermoedelijk de laatste Kirby game voor de DS ligt nu in de winkels, we hebben het hier over Kirby Mass Attack. De game laat je met meerdere Kirby’s tegelijk spelen. Leuk of niet? Lees hieronder onze review van Kirby Mass Attack!
.
Ook in dit nieuwste deel kun je weer aan de slag gaan met flink wat nieuwe levels om bekende en nieuwe vijanden te verslaan. Ook zijn er weer genoeg eindbazen aanwezig. Nieuw is dus dat je in deze game maar liefst 10 Kirby’s tegelijk kan besturen. Je zou zeggen dat het dan wel makkelijk gaat worden, dit is niet het geval. Wanneer je de eerste wereld hebt uitgespeeld begin je gewoon weer met 1 Kirby en agat de moeilijkheidsgraag al omhoog. Onderweg zul je weer meerdere Kirby’s moeten verzamelen om zo nieuwe levels in te gaan, iets wat soms een flinke uitdaging kan zijn. De levels opzich zijn niet al te lang en soms zelfs vrij kort. Ideaal voor op een handheld zodat de game ook uitermate geschikt is voor korte speelsessies. Overigens zullen veel gamers er moeite mee hebben om de game maat kort te spelen. Kirby Mass Attack is een game die enorm verslavend is en moeilijk is om mee te stoppen. Het speelt allemaal erg lekker weg en de game ziet er enorm leuk uit. De velen kleuren in de game maken het allemaal enorm leuk om naar te kijken. Er zijn veel verschillende vijanden die er stuk voor stuk leuk uitzien. En dan hebben we nog die oh zo vrolijke muziek! Kirby fans zullen binnen no-time in de game zitten en deze maar met moeite los kunnen laten, de echte Nintendo magie dus zoals het hoort!
.
.
Dat de game zo lekker wegspeelt heeft ook te maken met de uitstekende besturing. De besturing is goed doordacht, werkt uitstekend maar is aan de andere kant ook lekker simpel gehouden. Op het touc-screen kun je namelijk een ster bewegen welke Kirby zal volgen. Op deze manier loos je Kirby dus door de levels heen. De besturing maakt dus goed gebruik van het touch-screen. Kirby kan bijvoorbeeld springen als je de ster boven Kirby zet. Dit werkt zo simpel maar ook zo goed, dat het een plezier is de game te besturen en te spelen. Maar hoe leuk de game ook is en hoe lekker deze ook speelt, Kirby’s zuig mogelijkheden ontbreken in de game, iets wat toch wel jammer is omdat de Kirby spellen hier veelal bekend om staan. Met deze krachten was de game namelijk nog leuker geweest! Neemt niet weg dat de game gewoon zeer vermakelijk is. Niet alleen Kirby fans zullen van deze game genieten, ook fans van platform games kunnen uren zoet zijn met deze nieuwe Kirby game. In totaal zijn er vier werelden. Door de eerste wereld zul je relatief snel heen zijn maar naar mate je verder komt in de game, worden de levels steeds lastiger. Kirby spellen hebben nooit bekend gestaan om de enorm lange singleplayer avonturen, toch ben je met Mass Attack flink wat uurtjes zoet.
.
Ongetwijfeld zijn er mensen die de game kiddy zullen vinden of veels te makkelijk, de gemiddelde Nintendo fan zal zeker veel plezier aan de game hebben. Door de verslavende gameplay en de originele doch simpele besturing weet de game zijn voorgangers te overtreffen. Een game die de gemiddelde Nintendo fan niet snel zal los laten, vol met die echte Nintendo magie. Een ware topper van Nintendo in de laatste jaren van de Nintendo DS!

Gameplay           9

Graphics              8,5

Geluid                    9

Speelduur             9

Totaal                    8,9